Türkiye Limanları için Trenchguard Kablo Koruma Sistemleri

04.09.2017
200 ve 400 Metre TGS400

Paylaş:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Conductix-Wampfler firması GEMPORT ve NEMPORT limanlarına Trenchguard kablo koruma sistemi tedarik edecektir. Italya Agrate ‘deki ürün geliştirme merkezinden Giulia Manganotti bu kablo koruma sisteminin konteyner limanlarında kullanılan kabloları limanda hareket halinde olan ve vinçlerin güzergahlarını kullanan motorlu araçların yaratacağı olası zararlardan koruduğunu bildirmektedir.

Motorlu kablo sarma tamburları tarafından bir kanal içerisine serilen kablolar sadece mekanik dış etkenlere karşı değil ayrıca çevre koşullarına, kanala düşüp kablo ile temas edebilecek yabancı maddelere karşı da koruma sağlamaktadır. Manganotti ürünün avantajından bahsederken yekpare esnek kauçuk bantın vinç hareket ettikten hemen sonra kanalın üstüne serildiğini eklemektedir. 

Gemlik Limanına 200 Metre TGS400 Süper Trenchguard

Gemlik’teki Gemport konteyner limanında liman işletmecisi olan Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş. şirketi şu an liman genişletme çalışmaları yürütmektedir. Bugüne kadar limanda 4 adet STS(Ship-to-Shore) rıhtım vinci faaliyet göstermektedir. Bu vinçler için 2013 yılında Conductix-Wampfler tarafından motorlu kablo sarma tamburları, spreader kablo sarma tamburları, kablo taşıma arabaları ve 750 Metre Trenchguard kablo koruma sistemi tedariği sağlamıştır. Istanbul Conductix – Wampfler Şubesi Satış Mühendisi Utku Karaarslan 2017 yılı sonuna kadar rıhtım bölgesindeki genişlemeden dolayı 200 metre Trenchguard kablo koruma sistemi daha vereceklerini bildirmiştir.

Aliağa Nemport Limanı için kanal ile birlikte TGS400 Süper Trenchguard

2018 yılının başına kadar İzmir Aliağa’da bulunan Nemport konteyner limanı için Conductix-Wampfler 400 Metre Süper TGS400 kablo koruma sistemini kanal inşaatı ile birlikte tedarik edecektir. Karaarslan ayrıca bu kapsamda süpervizörlük hizmeti de vereceklerini belirtmiştir. Böylece 400 metre boyunca Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye Tic. A.Ş ‘ye ait olan 2 yeni STS konteynır vincinin çalıştığı rıhtım bölgesinde Trenchguard kablo koruma sistemi kabloları koruyacaktır. Karaarslan liman işletmesi ile süren iyi ilişkilerin, müşteriye yakınlığın , müşteri taleplerine yapılan hızlı dönüşlerin ve yerinde servis hizmetinin siparişin alınmasında etkili olduğunu belirtmiştir.