Rotasyon Veri İletimi
Gerçek Zamanlı ve Yüksek Hızlı Veri Hızı bizim uzmanlığımızdır!Veri iletimi, verilerin bir iletişim kanalı üzerinden bir cihazdan diğerine aktarılmasıdır. Sabit Veri İletimi için kanal, Veri Aktarımına dahil olan cihazları kablolamak için kullanılan, belirli konektörlerle sonlandırılmış bir bakır kablodur. Rotasyon Veri İletimi için, makinenin döner ve statik parçalarını iletişim halinde tutan bir Veri Kontak Bilezik eklemek gerekir. Veri İletimi, gönderici ve alıcının birbirini anlayabilmesi için Veri Protokolü adı verilen (ortak bir konuşma diline benzer şekilde) ortak bir kurallar dizisi kullanılarak gerçekleştirilir. Her Veri Protokolü, belirli özelliklere ve elektriksel parametrelere sahip tanımlanmış bir kablonun kullanımını ima eder. Mükemmel bir Rotasyon Veri İletimi için altın kural, Veri Kontak Bilezik ekleyen kablonun özelliklerini değiştirmemektir. Bu elbette mümkün değil, çünkü bir kabloya göre farklı bir Veri Kontak Bilezik geometrisine, farklı malzemelere, farklı kutup bileşimine sahip olacağız... Uzmanlığımız ve bilgi birikimimiz, karakteristik empedans, karışma ve zayıflama gibi tüm elektriksel parametreleri düzgün bir şekilde yönetmek için en iyi çözümleri seçerek Veri İletimindeki kötüleşmeyi hafifletir. Farklı teller veya çiftler, ekranlama, ara bağlantılar arasında veri aktarımı ve yalıtımı için malzemelere özellikle dikkat edilmelidir.
Rotasyon Veri İletimi hakkında daha fazla bilgi edinin
FAQs
Sıkça sorulan sorular
Veri Kontak Bilezik ile ne tür Veriler iletilebilir?
Conductix-Wampfler, düşük Veri Hızı seri iletimlerinden 1 Gbps'de en zorlu Gerçek Zamanlı Endüstriyel Ethernet'e kadar her türlü veriyi iletmek için güvenilir çözümler sunabilmektedir. Buna kodlayıcı, ses, video... Temel olarak, dönen makinenizin ihtiyaç duyabileceği her türlü veri.
Veri İletim hızı nedir?
Veri İletim hızı veya Veri Hızı, bir birim zamanda iletilen bit sayısıdır. Bu genellikle saniyedeki bit cinsinden ölçülür ve bu nedenle Veri Hızına bağlı olarak genellikle kilobit (bin bit - kbps), megabit (milyon bit - Mbps) veya gigabit (milyar bit - Gbps) hakkında konuşuruz.
Bant Genişliği ve Veri Hızı arasındaki fark nedir?
Bant genişliği, bir ağın belirli bir süre boyunca iletim kapasitesinin bir ölçüsüdür. Bir bağlantının saniyede bit gönderip alabileceği hızdır ve hertz (Hz) cinsinden ölçülür. Veri hızı, verilerin bir noktadan diğerine ne kadar hızlı aktarıldığını ölçmek için kullanılır. Aktarılan gerçek veri miktarını ifade eder ve saniyedeki bit (bps) cinsinden ölçülür.
Veri Hızı ve Bant Genişliği birbiriyle ilişkilidir ancak aynı değildir.
"Fieldbus" ile ne demek istiyoruz?
Fieldbus, sensörler, anahtarlar, valfler, sürücüler vb. gibi çeşitli giriş ve çıkış cihazları arasında, her bir cihazı tekrar kontrolöre (PLC, Endüstriyel PC vb.) bağlamaya gerek kalmadan bir iletişim aracıdır. Fieldbus sistemlerinin piyasaya sürülmesinden önce, bilgisayarlar doğrudan seri bağlantılar kullanarak bağlanıyordu, bu sayede bağlantı başına yalnızca iki cihaz iletişim kurabiliyordu. Fieldbus, yüzlerce analog ve dijital noktanın aynı anda bağlanmasını sağlar. Bu, hem gereken kablo sayısını azaltır hem de gereken kablo uzunluğunu azaltır. Fieldbus örnekleri Canopen, Canbus, Profibus ve Ethercat, Ethernet/IP, Sercos III, PowerLink gibi tüm Endüstriyel Ethernet'tir...
Cat.5, Cat.5e, Cat.6, Cat.7 ne işe yarar? demek?
"Kedi", "Kategori"nin kısa bir biçimidir ve belirli bir Ethernet kablosu sınıfı için bir tanımdır. Her Kategorinin çift sayısı, ekranlama türü, bant genişliği (MHz cinsinden ölçülür) ve maksimum veri hızı (saniyede bit olarak ölçülür) açısından kendi özellikleri vardır. Her Kategori, 10BaseT, 100BaseT, 1000BaseT gibi bir veya daha fazla Ethernet türünü iletmek için kullanılabilir...