Temassız Enerji Transfer Sistem Çözümleri
Temassız Enerji Transfer Sistemleri / Kablosuz Şarj
Raylı araçlara güç sağlarken, genellikle tüm ray boyunca sürekli bir endüktif besleme gerekir. Endüktif güç aktarım çözümlerinin birincil yolu, raya paralel olarak veya ray boyunca kurulur. Pikap, motorlu aracın kendisine monte edilmiştir. Bazı durumlarda römorklar kullanılabilir. Tüm sürekli endüktif güç aktarım çözümlerinde olduğu gibi, aktarımlar çift kablo modeli kullanılarak, yani ileri ve dönüş kablosu ile yapılır.
Endüktif güç aktarım çözümlerine ve tava hatlarına sahip elektrikli monoray sistemleri, tipik olarak, her bir kablonun 3 tarafından manyetik alanı kaplayan seyahat rayına monte yükseltilmiş bir kablo ve E-alıcılar kullanır. Endüktif güç aktarım çözümlerine sahip zemin sistemleri, zemine veya diğer yüzeylere gömülü kablolarla birincil bir hat oluşturur ve düz F-alıcılarla kullanılır.
- Yüksek kullanılabilirlik ve güvenlik
- Büyük mekanik travers toleransları
- Açıkta elektrik kontağı yok
- Yüksek seyahat hızları
- Sınırsız ileri ve geri hareket
- Çevresel etkilere duyarlı değildir
- Düşük bakım ve işletme maliyetleri
- Aşınan mekanik parça yok
- Toplayıcı toz oluşmaz
- Kurulumu kolay
- Braketler raya klipslenir
- Çift kablolu birincil
Zemin konveyörleri için amaç, fabrika ortamında insanlar, forkliftler veya diğer ekipmanlar için engel oluşturmayan düz bir zemin elde etmek, tehlikeli temas raylarını ortadan kaldırmak ve araçlardaki aküleri gereksiz veya daha verimli hale getirmektir. Bunu başarmak için, birincil ray zemine veya seyahat yolu boyunca başka bir yüzeye monte edilir. Endüktif güç aktarımı çözümleri, tüm güzergah boyunca sürekli olarak veya yalnızca tanımlanmış alanlara kurulabilir. Sürekli güç aktarımının avantajı, araçlarda enerji depolama cihazlarına ihtiyaç duyulmamasıdır. Bu, pillerin bakım ve değiştirme maliyetini azaltır ve genellikle hiçbiri şarj için çevrimdışı olmadığından genellikle daha az araç gerekir. Kendi yerleşik güç kaynağına sahip araçlar, uzun, seyrek kullanılan rotalar olduğunda veya rotaların çok karmaşık veya değişken olduğu durumlarda tercih edilir, bu da kabloları zemine döşemeyi pratik hale getirir. Endüktif şarj yollarının bu şekilde kullanılması, araç hareket halindeyken veya dururken ara sıra şarja izin verme gibi faydalı bir etkiye sahiptir.
- Azaltılmış bakım ve işletme maliyetleri
- Aşınan mekanik parça yok
- Hibrit kurulumlarda piller veya küçük piller gibi güç depolaması yok
- Yinelenen maliyet yok
- Güç kaynakları için bertaraf maliyeti yoktur
- Yüksek Kullanılabilirlik ve Güvenlik
- Açıkta temas yok
- Çevresel etkilere duyarlı değildir
- Mekanik yönlendirme hatlar gerekmez
- Göze batmayan Kurulum
- Forklift ve insan trafiğine uygun
Daha fazlasını keşfedin
İlgili ürünlerFAQs
Sıkça sorulan sorular
Endüktif güç aktarımı çözümleri, açıklananlar dışındaki uygulamalarda da kullanılabilir mi?
Evet, endüktif güç aktarımı çözümleri için uygulama yelpazesi neredeyse sınırsızdır. Tek sınırlama, bileşenlerin güç değerleri, kullanılan malzemelerin uyumluluğu ve herhangi bir yapısal detay veya boyuttur.
Endüktif güç transferi çözümlerinin ürettiği alanların insan vücudu üzerinde ne gibi etkileri vardır?
Genel olarak, endüktif güç aktarım çözümleri tarafından üretilen alanlar, geniş bir alana yayılmak üzere tasarlanmış hücresel sistemlerden gelen elektromanyetik alanların aksine, çok lokalizedir. Alanlar, endüktif güç aktarım çözümlerinin çift kablo konfigürasyonu ile daha da sınırlıdır. Giden ve dönüş kabloları arasındaki zıt akım yönlerinin bir sonucu olarak, iki karşılıklı alan oluşturulur. Bunlar kümülatif olarak yalnızca kablolar arasındaki boşlukta ve başka yerlerde diferansiyel olarak birleşir. Böylece manyetik alan şiddeti mesafenin karesi ile azalır.
Tek kablolu bir kurulumda, azalma yalnızca mesafe ile orantılı olacaktır.
Yasal sınırlar ülkeden ülkeye değişir. Bununla birlikte, çoğunluk için, ICNIRP önerileri merkezi kılavuzdur.
Demir içermeyen alanlara neden dikkat etmelisiniz?
Akım taşıyan herhangi bir iletken bir manyetik alan oluşturur. Bu, endüktif güç aktarımının gerçekleşmesi için gerekli bir koşuldur. Ne yazık ki, bu alandaki herhangi bir ferromanyetik malzeme girdap akımları üretecektir. Bunlar, malzemenin iç elektrik direnci nedeniyle ısınmaya ve istenmeyen kayıplara neden olur. Bu etkiler, yeterli boşluk korunarak ve ray kablolarının demetlenmesiyle en aza indirilmelidir. Paketleme, bir çift çok telli iletkenin, güç aktarımının gerekli olmadığı tüm beslemelere ve ray bölümlerine mümkün olduğunca yakın yerleştirilmesi uygulamasıdır. Boşluklar ve kurulum gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi için, uygulamaya özel kurulum kılavuzlarımıza bakın.