Conductix-Wampfler Stinger Sistemleri Ankara Metro Ray Depolarında bakım yapılması sırasında elektrik enerjisi sağlamaktadır

15.05.2017
7 ray bakım deposu için güç kaynağı

Share this:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Conductix-Wampfler Ankara’daki yeni Çayyolu metro sisteminin bir parçası olarak, stinger ekipmanlarının tedariki için, Türkiye’deki ilk sözleşmesini imzaladı. İş ortağımız Gürpol ile birlikte çalışarak, Çayyolu’ndaki tren bakım deposundaki 7 ray için güç kaynağı kuracağız.

Stinger sistemleri, trenlere, ray depolarında bakım yapılması sırasında, elektrik enerjisi sağlamaktadır ve ana hat üzerindeyken enerji temin eden başüstü hattı ya da düşük seviye baraların kullanılması güvenli olmayacaktır. Bütün bakım rayı boyunca bir başüstü kirişi üzerinde hareket edebilen bir trolley, bir kablo ile tren üzerindeki bir sokete takılan bir konektör kullanılmak suretiyle, yalıtımlı baralardan enerji sağlamaktadır. Trolley, tren depoya girerken ya da depodan ayrılarak ana hat güç kaynağını toplayabileceği noktaya giderken, trenle birlikte hareket edebilmektedir.

Anahtarlanabilir Pendant Trolleyimiz (PST), operatörün bağımsız bir elektrik fişinin anahtarlanmasını kontrol etmesine olanak sağlamaktadır ve enerjinin, söz konusu fiş tren prizi üzerinde güvenli bir şekilde yerleşene kadar, açılmaması için bir güvenlik kilidi temin ediyoruz. Trolley üzerinde, fişlere enerji verildiği zamanı açıkça işaret eden göstergeler bulunmaktadır. İlave yerleşik muhafazalar, fişin kullanılmadığı zamanlarda açık bırakılmamasını sağlamaktadır. PST, piyasa lideri güvenlik ve işletme esnekliği sağlamaktadır ve dünyanın önde gelen birçok transit operatörleri ve demiryolu taşıtı üreticileri tarafından kabul görmüştür. Her bir sistem, elektrik talebi, konektör ve alan yerleşim planı, çözümün önerilmesinden önce, mühendislik ekibimiz tarafından öngörülen varyasyonlarla birlikte, söz konusu deponun gerekliliklerine uygun olarak tasarlanmaktadır.

Ankara’daki proje için, her bir trolley, bir tanesi tren üzerindeki çekiş devrelerini ve diğeri de yardımcı devreleri besleyen, iki konektörle temin edilmektedir: test ve bakım sırasında trenin depoya giriş çıkışı için hareket ettirilmesine yönelik çekiş ile güç ışıkları, kapılar, havalandırmanın çalıştırılmasına yönelik yardımcı enerji. Söz konusu konektörler, yeni demiryolu taşıtlarına uygun olarak tasarlanacaktır ve Conductix-Wampfler tarafından İngiltere fabrikamızda, trolleyler ile birlikte üretilecektir. Çekiş beslemesi, demiryolu taşıtlarına uyum sağlamak üzere, 400A seviyesinde sigortaya bağlanacak ve 100A yardımcı besleme kullanılacaktır. Her bir ray, 150m uzunluğunda olacaktır ve 2 x 3 aracı taşıyabilecektir.

Trene, depo içerisindeki yedi hat boyunca hareket ederken trolleyler yoluyla enerji sağlamak üzere, yeni standart ürün grubunuzda yer alan yalıtımlı baralar temin edilecektir.

Conductix-Wampfler 30 yıldan fazla bir süredir, dünya genelindeki ray operatörlerine stinger sistemleri temin etmektedir ancak, bu ilk temas Türkiye’deki yerel varlığımızı yansıtmaktadır ve metro sistemlerinin hızlı gelişimini destekleyecektir.