Conductix-Wampfler‘den Konteynır Vinci Üreticileri İçin Yeni Enerji ve Data Transfer Sistemleri

15.07.2015
ProfiDAT® Veri Transfer Sistemi ve Yüksek Dinamik SMART Kablo Sarma Tamburlar konteynır vinçlerinin verimliliği ve kapasitesini arttırmaktadır

Paylaş:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Haziran 2015. Avrupa TOC (Terminal ve Operasyonlar) zirvesinde Conductix-Wampfler vinç üreticileri için tasarladığı 2 yeni ürünün lansmanını gerçekleştirmiştir. Bu yeni innovatif çözümler Conductix-Wampfler firmasının pazardaki lider enerji ve data transfer sistemleri üreticisi konumunu güçlendirmiştir. Bu 2 yeni üründen birincisi , alanında çığır açan ProfiDAT® teknolojisidir Bu veri transfer sistemi 100 Mbit/s kapasitesine sahip bir veri transfer kanalını topraklama barasının içine yerleştirerek , ekstra bir montaj yeri gerekmeksizin vinçlere arttırılmış , ileri düzey veri kapasitesi sağlamaktadır. İkinci yeni ürün olan Yüksek Dinamik standartlara sahip SMART serisi motorlu kablo sarma tamburları ise en yeni teknoloji ile dizayn edilmiş olan parçaları , en gelişmiş yazılım algoritmaları bünyesinde barındırarak yüksek dinamizme sahip uygulamaların çalışmasını sağlarken , diğer taraftan kablo üzerine en düşük çekme yükünü sağlamaktadır

ProfiDAT®: Topraklama barasında gerçek zamanlı veri transferine olanak sağlar.

Konteynır limanlarında sürekli artış gösteren otomasyon seviyesi yüksek miktarda veri ve kontrol sinyalinin gerçek zamanlı transferini zaruri hale getirmiştir. Patentli ProfiDAT® çözümü sayesinde Conductix-Wampfler en ağır çevre koşullarında dahi güvenilir veri transferi için ileri düzeyde kompakt bir sistem sunmaktadır. 100 Mbit/s’ e kadar geçiş hızı ile PROFINET güvenlik sinyalleri için gerçek zamanlı kanal ve ETHERNET, ProfiDAT® ile ses/video aktarımı bu koşulları yerine getirmektedir. ProfiDAT® hem yeni bir ekipmanın içerisine yerleştirilebilir hem de mevcut sisteme entegre edilebilir.

picture of the ProfiDAT data transmission system

Conductix-Wampfler ProfiDAT® sunmaktadır STS (Ship-to-Shore) konteynır vinçleri ve E-RTG (Elektriğe çevrilmiş tekerlekli vinçler) olmak üzere 2 ana vinç tipi için kullanılmaktadır. E-RTG vinçlerinde topraklama barası mevcut barayı ekstra yer ihtiyacı olmadan komple enerji ve data transfer çözümüne çeviren data profili içerisine entegre edilebilir. STS vinçlerinde ise gerekli olan data bara profili paralel olarak eklenebilir veya alternatif olarak mevcut bara profillerinin içerisine entegre PE biçiminde monte edilebilir:

Geliştirilmiş Verimlilik, Enerji Verimliliği, Uzun Süre Dayanılırlık

Yüksek Dinamik SMART kontrollü motorlu kablo sarma tamburlar özellikle yüksek enerjili vinç uygulamaları için dizayn edilmiştir.Şayet tıpkı otomatik konteynır vinçlerinde olduğu gibi talep edilen hız , enerji besleme noktasından geçiş esnasındaki hız ve süratlenmeler daha fazla olur ise ,kablo üzerindeki maksimum gerilim sistemin limitlerini zorlayabilir. Geliştirdiğimiz yeni nesil tambur özel gövdeye sahiptir. Bu sayede yeni geliştirilen “HD“ transfer serisini 3 farklı boyutta , her biri 20 farklı vites oranı ile ön plana çıkartmaktadır. Tamburun kendine has ve sofistike kontrol yazılımı ile beraber , bu komponentler optimal kullanım dizaynı sunmakta, kablonun çekme yükünü azaltmakta ve enerji verimliliğini yükseltmektedir.

High Dynamics SMART Drive Motorized Cable Reels by Conductix-Wampfler

Yukarda belirtilen sistem özelliklerine göre Yüksek Dinamik SMART kontrollü tamburlardan müşterilerin ve uygulamalarına uygun mükemmel çözümler ortaya koyacak doğru komponentler seçilir.

Bu ürün grubunun evrimi sayesinde, Conductix-Wamplfer müşterileri normal hızda 300m/dakika, besleme noktaları üzerinde ise 200m/dakikaya kadar ulaşan yüksek hızlarda ve hızlanmalarda ekipmanlarını çalıştırabilirler, üstelik kablo üzerinde çekme yükünü minimum düzeyde tutarak.Tamburda kullanılan parçaların geliştirilmiş dizaynı ve tüm teknik gereksinimlerin göz önünde bulundurulması sayesinde, Conductix-Wampfler müşterilerinin ürünlerin en üst düzeyde verimliliği ve en az bakım taleplerini yerine getirebilmektedir.

Vinç Endüstrisinin önemli bir

Enerji ve data transferleri için geliştirilen bu yeni çözümler ile Conductix-Wampfler Vinç Endüstrisinin en önemli çözüm ortaklarından biri olma rolünü sağlamlaştırmaktadır. Şirketimiz uzun yıllar öncesinde RTG vinçlerinin elektriğe çevrilmesi projeleri ile adını duyurmuştur. Conductix-Wampfler’in vinç endüstrisi için ürün yelpazesini tamamladığı ürün LASSTEC Twistlock konteynır tartma sistemidir. Bu sistem konteynır ağırlıklarını hatasız , tam olarak tartmaktadır ve konteynır terminali işletlerine artı değer sağlamaktadır..