Güncel Projeler

06.04.2015
Limakport | Ports of Yildirim Group | Evyapport | Marport

Paylaş:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Iskenderun Limakport

Conductix Wampfler firması 2013 yılında Iskenderun Limak limanında yer alan ve dizel yakıt ile çalışan 10 adet konteyner taşıma vincinin elektriğe dönüşümünü gerçekleştirmiştir. Lastikli konteyner vinçleri “Drive-In-L“ (Elektrifikasyon ünitesi) çözümü ile donatılmıştır. Enerji temini için toplamda 10 blokta ( koridor ), 1000A akım taşıma kapasitesi olan 2,5 Km ”0813” sistem enerji iletim bara hattı kurulmuştur. Projenin ana yüklenicisi olan Conductix-Wampfler proje kapsamındaki tüm işlemleri, yani çelik taşıyıcı blokların ve enerji iletim baralarının tedarik ve montajından en son devreye alma sürecine kadar olan tüm aşamaları gerçekleştirmiştir. Limakport projesi kapsamında ayrıca STS konteyner vinçleri için kablo koruma sistemi (Trenchguard) tedariği sağlanmıştır. Söz konusu kablo koruma çözümü motorlu kablo sarma tamburlarından gelen ve bir kanal içerisinde serilen ana enerji besleme kablolarını, vinçlerin hareket ettiği güzergahın üzerine geçen liman içi taşıma yapan kamyonların sebebiyet vereceği zararların haricinde, ayrıca mekanik zorlamaların, çevre koşullarının ve kablo kanalına girebilecek toz, materyal ve nesnelerin yaratacağı zararlardan da korur. Bu kablo koruma çözümü kapsamında 550 Metre TG400 kablo koruma sistemi İskenderun’a gönderilmiştir.

Yıldırım Grup Limanları

Yıldırım Holding bünyesindeki Gemlik (Bursa) ve Dilovası (Kocaeli) limanlarında Conductix-Wampfler 4 projesi ile yer almaktadır.  Gemlik Gübre limanında yer alan STS vinçlerinin ana enerji besleme kablolarının en iyi biçimde korunması amacıyla 2013 yılında Conductix-Wampfler firması toplamda 750 metre TG 400 Trenchguard (Kablo koruma sistemi) sistemi kurmuştur. Aynı kablo koruma sisteminden Yılport  Dilovası limanına da 470 metre kurulmuştur. Bunun haricinde Yıldırım Grup Dilovası limanında faaliyet gösteren tüm RTG vinçlerinin gelecek odaklı yeni teknoloji olan elektrik sistemine çevrimi projesini Conductix – Wampfler firmasına vermiştir. Ana yüklenici olarak Conductix-Wampfler Gemlik Gübre limanında tüm tedarik , montaj ve sistemi devreye alma işlemlerini üstlenerek 5 adet istif alanını (blok-koridor) Drive-In P sistemi ile donatmıştır. En mükemmel enerji temini için bu kapsamda 820 metre uzunluğunda 1000A akım kapasiteli “0813” sistem enerji iletim bara hattı kurulmuştur. Tüm bloklarda bara hatlarının kurulumu 2014 yılında tamamlanmıştır. Bunun haricinde 2014 yılında Gemport konteyner limanında 2 blok için 426 metre uzunluğunda bara hattı hizmete alınmıştır. Gemport konteyner limanında kurulan hat projesi dahilinde daha önce kurulu olan rakip firmanın bara hattının sökülme işlemi de Conductix-Wampfler tarafından yapılmıştır.

Evyapport Kocaeli

Şu an güncel olarak Conductix-Wampfler firması Evyapport Liman genişletme projesi kapsamında 1 adet RTG – Elektrik dönüşüm projesi yürütmektedir. Burada gerçekleştirilen Drive-In-P çözümü öncesinde 2014 yılında 1.250 Metre (1.25 Km) uzunluğundaki bir hatta 0813 bara sistemi kurulmuştu.  Tüm proje kapsamında 5 adet istifleme alanının (Blok-Koridor) enerji beslemesi sağlanmıştır. 2 adet istifleme alanının elektrik dönüşümünün başarılı bir şekilde bitirilmesinden sonra, bu sene içerisinde kalan 3 blok daha tamamlanacaktır.

Marport Ambarlı/Istanbul

Ana yüklenici olarak Conductix-Wampfler firması 2014 yılından bu yana Marport tarafından projeler için görevlendirilmektedir ve bu çerçevede Marport’un yeni terminalindeki RTG vinçlerinin elektrik dönüşümünü yapacaktır. Toplamda 1000A gücündeki 1.142 metre uzunluğundaki bara hattı kurulacaktır. 5 adet istifleme alanı Plug-In Sistem ile donatılacaktır. 2014 yılında 2 blokta elektrik dönüşüm süreci tamamlanmış olup , 2015 yılında 3 blokta daha bu işlem gerçekleşecektir. Conductix –Wampfler çelik konstrüksiyonun , Plug-In Trolleylerinin ve enerji iletim baralarının tedariğini ve ayrıca montaj ve devreye alma işlemlerini sağlamaktadır.